Általános szerződési feltételek

A alábbiakban részletezett Általános Szerződési Feltételek ( továbbiakban ÁSZF ) az egymással kölcsönös szerződésben álló felekre vonatkozik.
Egyrészről a "strongbox.hu" internetes áruházban vevői megrendelést rögzítő mindennemű természetes és jogi személy ( továbbiakban a Vevő) másrészről a strongbox.hu internetes áruház üzemeltetőjére a Mészáros Zoltán e.v.-ra (továbbiakban Eladó).
Az internetes áruházban leadott minden rendelésre annak leadási időpontjában érvényben lévő ÁSZF az irányadó. A rendelés leadásával az itt olvasott feltételeket a Vevő feltétel nélkül elfogadja.  A Vevő tudomásul veszi, hogy a kivetopant.hu webáruházban végrehajtott megrendelés következményeként a megrendelt termékre közötte és az Eladó között adás-vételi és szállítási szerződés jön létre.

A szerződés tárgya

A szerződés tárgya a strongbox.hu internetes áruházban található mindazon árucikk, amire a vevő vásárlási megrendelést rögzít. A Vevő az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó információs oldalakon találja meg. 
A megrendelés rögzítésével a Vevő kijelenti, hogy a megrendelt termék paramétereit elfogadja és igényeinek mindenben eleget tevőnek ismeri el.

Tudnivalók a regisztrációról

Az oldalon történő vásárlás (regisztráció) önkéntes és ingyenes. Adatait számlázó programunkban megőrizzük, és harmadik félnek azt nem adjuk át (kivétel a megrendelés teljesítéséhez szükséges szállító partnernek történő szállítási cím kiadása, ill. hatósági felkérés alapján). Regisztrációját kérésére bármikor töröljük adatbázisunkból (kivétel a számlázóprogramban tárort számla! 

A vásárlás feltétele a regisztrációs adatlap pontos, teljes, és időszerű adatokkal való kitöltése, valamint a vásárlási feltételek megismerése és elfogadása.  A regisztrációhoz szükséges egy érvényes email cím. 

Tilos hamis profilok létrehozása. Kérdéses esetekben a strongbox.hu kérheti a felhasználót személyes adatainak igazolására, a névhasználat jogszerűségének igazolása céljából.  A strongbox.hu fenntartja magának a jogot, hogy bármikor figyelmeztetés nélkül a jogszerűtlen regisztrációkat törölje, vagy felfüggessze. Vásárlás alkalmával lehetősége van feliratkozni hírlevelünkre. Ezt módosíthatja a hírlevélre válaszolva a "leíratkozás" szót elkülve az "info@stongbox.hu" e-mail címre.

Adatbeviteli hibák javítása

Amennyiben regisztrációjánál hibásan adta meg adatait (név, lakcím, szállítási cím, számlázási cím, telefonszám), vagy rendelését adta le hibásan (pl. más méretet, más terméket, vagy az adott megrendelt termékből más színt szeretne) , úgy lépjen velünk kapcsolatba emailban vagy telefonon, hogy a hibát javíthassuk. A leadott megrendeléseket kizárólag a strongbox.hu tudja módosítani, a vásárló emailban vagy telefonon történt kérésére!

Rendelés

A strongbox.hu internetes áruház termékeire rendelést leadni a webáruház felületén keresztül lehet a nap 24 órájában.

Rendelési információk:
Vásárlásnál minden alkalommal ki kell tölteni a megrendelészhez szükséges adatokat.

Rendelés menete

A bal oldali kategória oszlopból válassza ki kattintással a megfeleló kategóriát. A kiválasztott termékről több infórmációt szeretne megtudni, akkor kattintson a termék megnevezésére vagy a képére, vagy a "tovább" feiratra. Ekkor további információkhoz jut a termékről, mely segíthet a megfelelő termék kiválasztásában. A részletekbe menve a "kosárba rak" felirat melletti beíró mezőbe megadhatja a rendelni kívánt mennyiséget.
A jobb felső sarokban találja a kosár tartalmát. Ellenőrizheti a kosába berakott termékeket. Ha tévesen kerül bele termék, azt itt a termék melletti "X" gomb megnyomásával törőlheti. Ha a mennyigéget szertné megváltoztatni, akkor a terméknév melleti "mennyiség" oszlopban írja át a kívánt mennyiségre, majd nyomja meg a "frissítés" gombot, vagy "enter"-t. A kosár teljes tartalmát áttekintve a "Megrendelés folytatása" gombbal eljut az adatok megadásához, ahol minden mezőt kötelező kitölteni. Ha a szállítási cím megegyezik a számlázási címmel, akkor elegendő a "számlázási adatok másolása" gombra kattintva átmásolni a számlázási címet. A megjegyzés rovatba egyéb információkat, vagy kéréseket írhat (pl. adószám, kontatk neve, szállítás idő kérése, stb...). A "mentés és továbblépés" gombra kattintva válaszhat a "fizetési módok" és "szállítási módok" közül. Az itt kiválasztott szállítási- és utánvét költséget a rendszer hozzáadja a rendelés végösszegéhez. A "mentés és továbblépés" gombra kattintva áttekintést kap a megrendeléséről, ahol mégegyszer ellenőrizheti adatait és mennyiségeket. Megerősítheti rendelését a "Megrendelés elküldése" gomb megnyomásával. A megrendelésről a megadott e-mail címére fog kapni egy megerősítést a rendeléséről.

Megrendelések feldolgozása, visszaigazolása, teljesítése

Megrendelések visszaigazolása: Webáruházunkban leadott megrendelésekről rendszerünk automatikus visszaigazolást, megrendelés összesítőt küld a vásárló regisztrált email címére. A visszaigazolást rendszerünk az Ön email címére küldi (elektronikusan) a megrendelést követő 1 órán belül.  Amennyiben ezt a visszaigazolást technikai okokból (levelezőrendszere nem fogadja emailt, rendszerhiba, stb.) 1 órán belül nem kapja meg, kérjük jelezze felénk, hogy ismételten visszaigazolhassuk megrendelését legkésőbb a megrendelést követő 24 órán belül! A visszaigazolás kézbesítésével Ön, mint vásárló, és Mészáros Zoltán e.v.. között adás-vételi szerződés valósul meg, és az írásban kötött szerződésnek minősül.
Megrendelések feldolgozása: A megrendeléseket minden munkanapon 11 órakor zárjuk. A 11 óráig beérkezett, utánvétes fizetési módot választó vásárlók csomagjait legkésőbb öt munkanapon belül postázzuk. Az átutalásos fizetési módot választó vásárlók csomagjait legkésőbb a banki átutalás jóváírását követő öt munkanapon belül adjuk át szállító partnerünknek.

Megrendelés teljesítése, a teljesítés feltételei

A megrendelt termékeket szállításra készen átadjuk szállító partnerünknek.
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerül sor!
A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt!

Árak

A feltüntetett kiskereskedelmi eladási árak forintban értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t (bruttó ár). 
Az Eladó fenntartja magának az árváltoztatás jogát, azonban mindig a megrendelés pillanatában feltüntetett árak vannak érvényben.
Webáruházunk a szállítási költségeket automatikusan számolja a megrendelni kívánt termékek súlyától, értékétől függően. Megrendelése már a szállítási díjat, a csomagolási költségeket is tartalmazza, így Önnek a megrendelés végösszegét kell kiegyenlítenie, ezen felül más költség nem keletkezik!

Fizetési módok

A strongbox.hu internetes áruházakban rendelt termékek ellenértékének kiegyenlítésére a Vevő számára két féle lehetőség kínálkozik:

  1. Utánvételes fizetés: a Vevő az áru kézhezvételekor a futárnak fizet készpénzben. Az utánvét díja (+ 600 Ft ), a szállítási díjon felül kerül felszámításra. Amennyiben az utánvéttel megrendelt termékeket szállító partnerünknek átadtuk, és a vásárló ezután jelzi a vásárlástól történő visszalépési szándékát, úgy fenntartjuk a jogot, hogy az ebből eredő költségeket (a szállítás oda-vissza történő megtérítése) kiszámlázzuk a vásárló részére!
  2. Banki átutalás: az áru ellenértékét a Vevő banki átutalással egyenlíti ki. Az utalásra magyarországi rendelések esetén 3 munkanap áll rendelkezésére, ezután töröljük megrendelését! Az áru a rendelésösszesítő hiánytalan ellenértékének Mészáros Zoltán 57600118-11101789  sz. bankszámláján történő jóváírást követően kerül kipostázásra a szállítási módok menüpontban feltüntetett feltételekkel.

Visszavásárlási lehetőség, SZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS

Cégünk minden termékére teljeskörű csere- vagy visszavásárlási lehetőséget  biztosít a fogyasztóknak 14 napon belül! A 14 nap attól az időponttól kezdődik, amikor a fogyasztó a terméket kézhez kapta.  

Ptk. 685. § e): Fogyasztói szerződés az a szerződés, amely a fogyasztó és olyan személy között jön létre, aki (amely) a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti. A törvény jótállásra és kellékszavatosságra vonatkozó szabályai alkalmazásában az a szerződés minősül fogyasztói szerződésnek, amelynek tárgya ingó dolog, kivéve a villamos energiát, a - tartályban, palackban vagy egyéb módon korlátozott mennyiségben vagy meghatározott űrtartalommal ki nem szerelt - vizet és gázt, továbbá a végrehajtási eljárás vagy más hatósági intézkedés folytán eladott dolgot, valamint az olyan árverésen eladott használt dolgot, amelyen a fogyasztó személyesen részt vehet.
Ptk. 685. § d): Fogyasztó... a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül szerződést kötő személy.

A jótállási igény a jótállási jeggyel, valamint a csomagban kapott számlával érvényesíthető. A jótállásra vonatkozó részletes információkat az adott termékre vonatkozó jótállási jegy tartalmazza. Tartós fogyasztási cikkek esetén a jótállás időtartama 1 év, mely a cikk átvételével (kézbesítés) kezdődik. A vásárlást követő 3 munkanapon belül meghibásodás miatt felmerülő csereigényt a tartós fogyasztási cikk cseréjével teljesítjük. Szavatossági igény a számla bemutatásával érvényesíthető a vásárlást követő 2 éven belül, ha a meghibásodás hibás teljesítésből ered. Az első 6 hónapban az Eladó feladata a kifogás intézése, 6 hónapon túl a vásárló a kifogása rendezéséhez az illetékes fogyasztóvédelmi szervhez fordulhat. Szavatossági igény elfogadása esetén a fogyasztó által elvárható rendeltetésre figyelemmel javítást, cserét, kártérítést kell lehetőség szerint 15 napon belül biztosítani. Szavatossági igény benyújtásáról minden esetben jegyzőkönyvet kell kiállítani, melynek tartalmaznia kell a vásárlással kapcsolatos adatokat, valamint a kifogás tényét. A jegyzőkönyvet kérjük nyomtassa ki az alábbi linkre kattintva, majd az Önre vonatkozó részt töltse ki, írja alá. A terméket számlájával, valamint a kitöltött jegyzőkönyvvel küldje vissza telephely címünkre: Mészáros zoltán e.v. 6728 Szeged, Alkotmány u. 3.

A szavatossági igény benyújtása mindig írásban történik, Ügyfélszolgálatunk által elektronikus úton megküldött nyomtatvány kitöltésével és aláírásával. Ennek hiányában a probléma kezelésére nincs lehetőség, mivel a nyomtatvány kitöltésére és aláírására törvényi kötelezettség áll fenn.
Szavatossági igény érvényesítésekor az esetleges csere alkalmával az eredetileg megvásárolt termékkel egyező paraméterekkel rendelkező modellt áll módunkban küldeni. Ennek költségét mi fizetjük. Így tehát pl. méretcserét nem lehet kérni a szavatossági igény benyújtásakor, arra az esetre a cseregarancia útmutatásai vonatkoznak.
Hibás teljesítés esetén a szavatosságra vonatkozó vásárlási igényeket a 49/2003 (VII. 30.) GKM rendelet alapján rendezzük.

Elállás joga

Az Ön megrendelésének, azaz velünk kötött szerződésének teljesítése során a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendeletnek megfelelően járunk el.
A Távollévők között kötött szerződésről szóló 17/1999 (II.5) Kormányrendelet értelmében a Fogyasztónak jogában áll 14 napon belül a vásárlástól indoklás nélkül elállni.  Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. A 14 napos határidő (elállási határidő) attól a naptól kezdődik amikor a Fogyasztó a csomagot átvette.  Elállás esetén a fogyasztót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. A visszaküldött áru  ellenértékét az Eladó köteles a csomag kézhezvételétől számított 30 napon belül visszajuttatni a Vevőnek. Az ellenérték visszajuttatása kizárólag banki átutalással történik. Elállás esetén az Eladó az átvett vételár, szolgáltatási díj után kamatot nem fizet.

Visszaküldés

Az áru visszaküldése kizárólag postai úton lehetséges. A visszárut minden esetben normál postai küldeményként kérjük feladni, mert utánvétes csomagokat nem veszünk át. A 2 kg alatti termékeket ajánlott levélként, vagy elsőbbségi ajánlott levélként, a 2 kg feletti csomagokat postai csomagként küldjék el részünkre. Hibás teljesítés, hibás áru visszaküldése esetén a termék visszaküldéséből eredő költséget megtérítjük a vásárló bankszámlaszámára. Futárszolgálatok, EMS gyorsposta, és egyéb - fent nem feltüntetett szállítási módokon visszaküldött csomagok szállítási költségét az aktuálisan hatályban lévő postai díjszabások szerint térítjük vissza, a termék súlya alapján! Csomagokat személyesen nem áll módunkban átvenni.

Székhely címünk / termék visszaküldésének címe:
Mészáros zoltán e.v. 6728 Szeged, Alkotmány u. 3.

Az Eladó kizárólag sérülésmentes termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a Vásárló részére megtéríteni. Az Eladó követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.  

VISSZAÉRKEZŐ CSOMAGOK, kiegyenlítetlen megrendelések

Utánvéttel megrendelt, és kiszállított, de a vásárló által át nem vett, és előzetesen vissza nem mondott csomagok szállítási költségét, valamint a visszaszállításból eredő többletköltséget kiszámlázzuk a vásárló részére, melyet haladéktalanul, de legkésőbb 8 napon belül köteles cégünk bankszámlájára átutalni! A szállítási költséget a megrendelést visszaigazoló emailünk is tartalmazza. A visszaszállítás, és adatfeldolgozás költsége az eredetileg felszámolt postaköltséghez adódik, mely minden esetben bruttó 2300Ft.
Előre átutalt, és kiszállított, azonban a vásárló által át nem vett csomagok ismételt kiszállítását kizárólag a postaköltség ismételt átutalása után tudjuk megtenni!
A kiegyenlítetlen, és írásban nem vitatott, lejárt határidejű  számlák ellenértékét közjegyző és ügyvéd jelenlétében gyorsított fizetési eljárással kezdeményezzük, mely további legalább 10.000 Ft-os költséget jelent a Vásárló részére! Amennyiben az ügyvédi felszólításra sem egyenlíti ki a már további költségekkel növelt összeget, úgy a végrehajtói díj további jelentős terhet fog jelenteni!

A strongbox.hu. fenntartja a jogot felhasználói regisztrációk inaktiválására, amennyiben a felhasználó 7 napon belül nem egyenlíti ki banki átutalással leadott megrendelését, ill. amennyiben az utánvéttel megrendelt, és leszállított terméket/ termékeket nem veszi át a futártól.